tiistai 2. lokakuuta 2012

Kuulumisia

Ensimmäiset päivät takana. Huomenna aloitamme harjoittelun slummmialueen päiväkodissa Home of Hope. Kävimme tänään kaupassa ostamassa lapsille hedelmiä, jotka viedään sinne huomenna. Saatettiin käydä myös parissa vaatekaupassa, hehe. Ollaan siellä päiväkodissa loppuviikko ja ensi viikolla aloitamme Katutura State Hospitalissa lasten osastolla. Ainakin tämän hetken tietojen mukaan.

Tuonne keskustaan kaupoille meidät on viety autolla. Tämän hostellin pitäjät kuskaavat aina kun tarvitsee. Ne on muutenkin tosi mukavia ja ollaan kuulemma osa heidän perhettä. Meitä suomalaisia on täällä tällä hetkellä aika paljon, 11. Tanskalaisia taitaa olla 4 ja ruottin serkkuja 2. Ruottalaiset on ihan mukavia. Yritän välillä sanoa jotain ruotsiksi mut vitsikshän se menee.

Tässä on pienen kävelymatkan päässä ruokakauppa. Semmosii perusjuttuja löytää aika helposti. Teetä ja maitoa on! Tosin näitten vähärasvanen maito on varmaan samaa tasoa ku suomen punanen maito. Oltermannii ihme kyllä ei oo tullu vastaan :) ruoka on saman hintasta ku suomessa, jopa kalliinpaakin. Rahojen ja pankkikorttien kanssa pitää olla tosi varovainen. Rahaa kannattaa nostaa vaan jos on porukalla liikkeellä tai jos automaatilla on vartija. Meille neuvottiin pitämään rahoja esim rintsikoissa kun liikutaan kaupungilla. Täällä on aika paljon valkosia ihmisiä ja nekin kantavat käsilaukkuja ja sun muita mukanaan. No, eipä liika varovaisuus ole pahaksi ainakaan näin ihan vieraassa paikassa.

Eilen käytii kävelemässä tässä lähialueella. Melkeimpä kaikkien talojen ympärillä on muuri tai aita jonka päällä on vielä piikkulankaa tai sähköaitaa. Suurimmalla osalla ihmisistä on myös vahtikoira. Ja nehän räksyttivät, kun kuljettiin ohi. Onneks oli aidat välissä.

Vähän jännittää se huominen. Se päiväkoti on semmosessa hökkelikylässä. Oon vähän flunssanen, niin toivottavasti jaksan huomisen kuitenkin.

 Auringonlaskua. Laskee muuten tosi nopeesti!

Hue ja Noora datailees :)

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköstä norppa! Tsemppiä ja voimia, siit se lähtee rullaamaan :)

    VastaaPoista
  2. kiitti, norppa läpsyttelee melko kuumilla mailla nyt :-)

    VastaaPoista