maanantai 8. lokakuuta 2012

Moi taas

Tänään oltiin ekaa kertaa sairaalassa. Ensin mentiin semmoseen kansliaan ja se sisar hento valkoinen (hieman tummempi kyllä tällä kertaa) kertoi meille kaikista sairaalan eri osastoista, klinikoista ja niitten sijainneista. Sitten hänen kanssaan kierrettiin sairaalan kaikki yksiköt. Minä, Noora ja Linda aloitettii tänään osastolla 8A. Se on 2-12 vuotiaiden lasten osasto. Siellä oli kyllä pienempiäkin kuin 2-vuotiaita. Emma ja Hue aloitti 8B osastolla, jossa on lapsia vastasyntyneistä 2-vuotiaisiin. Ollaan näin alkuun vain kaksi päivää näillä osastoilla. Keskiviikkona siis vaihdetaan osastoja päittäin, eli pääsen minäkin sinne vastasyntyneiden osastolle. Oliko epäselvä selitys. Taisi olla. Saadaan sitten itte päättää missä halutaan jatkaa harjoittelua.

Tämä sairaala on siis 8-kerroksinen. Synnytysosasto on sairaalarakennuksen ulkopuolella, mutta tavallaan sinä pihalla. Ollaan kuultu täällä näiltä muilta opiskelijoilta aika hurjia juttuja sairaalan meiningistä. Sängyistä lähtösin kaikki tuntuu olevan melko alkukantaista. Mulla ei ollu tänään kameraa mukana, niin ei oo mitään kuvia. Otan kameran varmaan tällä viikolla mukaan, niin on sitten kuvamateriaaliakin näyttää. Sairaalassa kaikki tapahtuu tooooooooodellaaaa hiiiitaaaaastiiii. Niinkuin kaikki täällä Namibiassa. "It´s african time!" aina joku sanoo kun kaikki on myöhässä.

Tuolla sairaalassa jonkin yhden pienen toimenpiteen tekeminen näyttää kestävän todella kauan. Suomessa samassa ajassa sama juttu olisi tehty varmaan 10 kertaa. Oikeesti. Ja vaikka joku tarttis apua, tippa on huonosti tai mitä muuta tahansa, niin kenelläkään ei ole kiirettä korjaamaan asiaa. Tuntuu ainakin näin alkuun aika karulta. Seurattiin tänään sivusta lääkärin kiertoa. Lääkärillä oli empaattisen hoitotyön ote aika lailla hukassa. Äideille ei paljoa selitelty lapsen tilannetta tai juteltu muutenkaan yhtään mitään. Mekin olimme henkilökunnalle pelkkää ilmaa. Näitä juttuja oltiin kuultu jo etukäteen, niin ei mikään tullut oikeastaan järkytyksenä. Ja kuulemma myös kivoja lääkäreitä ja muuta henkilökuntaa löytyy. Mutta jos Suomeen vertaa niin aika kylmä meininki noin ylipäätään.

Iltapäivällä lähdettiin muitten suomi-tyttöjen kanssa kävellen keskustaan. Ei tästä kävele kuin 10-15 minuuttia. Käytiin semmoisessa smoothie baarissa vai mikä se olikaan. Otettiin semmoset mahtavat hedelmäsalaatit, joihin tuli jätskiä päälle. Sitten siinä vieressä oli semmoinen iso hedelmä/vihannes kauppa, jossa käytiin ostoksilla. Oli siellä kaupassa paljon muutakin. Täytettiin samalla vesikanisterit. Ostin kanssa herkku pähkinöitä ja sämpylöitä :) hassua kun kaupoissa ruoka on aika kallista, mutta välillä tekee joitain löytöjä. Niinkuin tässä paikassa nuo ihanaiset sämpylät oli tosi halpoja. No mutta. Onpas mielenkiintoista. Taksilla mentiin kotiin kun oli kantamuksia aika mukavasti. Taksilla meno on halpaa, kun on monta maksajaa.

 Nää kuvat ei liity nyt mitenkää tekstiin. Mut jotain on kiva laittaa. Tässä siis mun ja Emman huone ikkunasta kuvattuna. Emma datailee. Mun nurkkaus on tietty tuo sotkuinen.

 Taas auringonlaskukuva. Täällä aurinko on iltasin semmonen iso punainen möllöttäjä. Harmi, kun nuo sähköjohdot menee väärästä kohtaa. Mutta kun en pimeen tullen uskalla poistua kameran kanssa pihan ulkopuolelle, niin tämmösiä johtokuvia sitten on.

4 kommenttia:

  1. Pakko kait tänne joskus jättää jotain kommenttiakin, joten aivan mielettömän siistiä lukea näitä juttui. Kuvat on myös mun mieleen, joten elä ainakaan ala säästelemään niitä :D Keep it up!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva ku heität kommenttia! :) ja tosi kiva kuulla että näitä on mukava lukea. täällä on iltasin aika hyvin aikaa, niin tuleekin kirjoteltua aina kun on jotain kerrottavaa.

      Poista
  2. Ihan tosi kiva lukea näitä sun juttuja (ja luen mä Lindankin omia kyllä :) Kirjotat tosi hyvin ja selkeesti! Terkkuja muillekin tytöille, pärjäilkää!!!!! Miia K.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jeee kiva kuulla :) kerron terkut ja koitetaan pärjätä!

      Poista